Frissíts Windows 10-re ingyen, Windows 7-ről

A Windows 7 támogatását megszűntette a Microsoft 2020. január 14-én, ez a felhasználóknak azt jelenti, hogy számítógépükre a továbbiakban nem érkeznek biztonsági, és egyéb hibajavítási frissítések.

“Ha a támogatás megszűnése után tovább használja a Windows 7-et, a PC-je ugyan működni fog, azonban sebezhetőbbé válik a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. A PC továbbra is elindul és fut, de a továbbiakban nem kap szoftverfrissítéseket a Microsofttól, így biztonsági frissítéseket sem.” – forrás Microsoft

A Windows 10, 2015 júliusában jelent meg, és ekkor a Microsoft egy ingyenes frissítési lehetőséget biztosított Windows 7, 8, és 8.1 operációs rendszer felhasználóinak 2016 júliusáig, azonban ez a legtöbb esetben a mai napig elérhető. Ha tovább olvasod a blogbejegyzést mutatjuk hogyan teheted ezt meg, viszont fontos megjegyeznünk, hogy mielőtt bármilyen módosítást hajtasz végre a számítógépeden, legyen biztonsági másolatod minden fontos fájlról, és adatról. Ezen kívül fontos lehet még számodra, hogy nem minden esetben megy zökkenőmentesen a frissítés, így az esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállani, ha bizonytalan vagy, inkább kérd hozzáértő segítségét.

Eredeti Windows 7 operációs rendszer esetében nagy valószínűséggel működik a frissítés, egyéb módon, vagy egyáltalán nem aktivált Windows 7 esetében gyakoribbak a problémák, ilyen esetben javasoljuk a friss telepítést, amihez leírást a telepítési útmutatók között találhatsz. További kompatibilátási kérdésekben segítségedre lehet ez a leírás, és a hivatalos rendszerkövetelmény.

Windows 7 Home esetében Windows 10 Home verzióra fog frissíteni, Windows 7 Pro esetén Windows 10 Pro verzióra, és így tovább a többi variációban. Az Enterprise verziót nem lehet frissíteni.
Amennyiben Home verzióról szeretnél a Pro-ra áttérni, azt frissítés után megteheted, az általunk kínált Windows 10 Pro aktiváló kód megvásárlásával, és aktiválásával.

Kezdjünk is bele:

  1. Töltsd le a Windows 10 telepítőt a Microsoft oldaláról.
  2. A letöltött szoftver futtatása, és felhasználási feltételek elfogadása után válaszd az “Ezt a gépet frissíteni most” lehetőséget.
  3. A telepítő felkészül a frissítésre, és letölti a fájlokat, kövesd az utasításokat
  4. A telepítés során a számítógéped többször is újraindulhat
  5. Telepítés befejezése után a Beállítások ->Frissítés és biztonság -> Aktiválás menüben ellenőrizd licenszedet, ha minden sikerült akkor ez a felirat fogad: “A Windowst digitális licenccel aktiválták”

Bármilyen probléma esetén javasoljuk a friss Windows 10 telepítését, amihez aktiváló kódot megvásárolhatod webáruházunkban. Kérdés esetén nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot.